S’aixeca la limitació de 10 persones en reunions i trobades familiars

Catalunya deixa enrere aquest divendres la limitació de reunió de 10 persones i les restriccions en les activitats religioses, al mateix temps que els estadis podran omplir fins al 40 % i les manifestacions tornaran a ser en moviment, segons les noves mesures acordades pel Govern i que entren en vigor la jornada prèvia a la Diada. El Govern ha fet un pas més cap a la normalització i ha aprovat la fi del límit de reunió de 10 persones, així com l’eliminació de l’aforament màxim del 70 % en cerimònies religioses i civils, incloses noces i funerals.

A més, Salut també ha acordat que a partir d’aquest cap de setmana, quan se celebra la Diada Nacional de Catalunya, ja es podran organitzar manifestacions en moviment i amb capçalera -fins ara eren estàtiques-, encara que amb distància de seguretat, control d’aforament, mascareta i higiene de mans. 

El gruix de la resta de restriccions es mantenen, com els aforaments en els diferents sectors, el tancament de tota activitat a les 00.30 hores, la limitació de comensals en restaurants -6 per taula en interior i 10 a l’exterior- i el tancament de l’oci nocturn. 

El Procicat sí que ha suavitzat una mica les restriccions en els estadis de futbol: els espais que tinguin una capacitat superior a 10.000 persones -com el Camp Nou- passaran del 30 al 40 % d’aforament permès, per sota del màxim establert per l’Estat (60 %). En el cas de pavellons amb capacitat superior a 10.000 assistents, es permetrà un màxim del 30 %.