Finalitzen avui les caminades pel terme amb una sortida per conèixer com era la vida en un mas

Avui dimarts 27 de juliol finalitzaran les caminades per conèixer el terme municipal de Constantí i els seus masos que s’han realitzat durant el mes de juliol, una de les principals novetats que s’inclouen en la programació del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí”. Aquestes sortides plantegen visites guiades amb l’acompanyament del guia Oriol Nicolau, gran coneixedor de la història dels masos de Constantí i autor del llibre “Masos de Constantí. Etnografia i Etnolingüística”. L’activitat compta també amb l’al·licient de la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu que participa en el recorregut amb els carros que s’utilitzen en els Tres Tombs.

L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer i descobrir el passat del terme municipal de Constantí i quina era la forma de vida de les generacions anteriors, amb un entorn essencialment agrícola. El terme de Constantí està ple de masos, una estructura de vital importància per entendre el passat a nivell econòmic, històric, social i cultural. Després de visitar en anteriors sortides el Mas de Gavaldà o el Mas Vermell, la sortida d’avui tindrà un caire temàtic en què s’explicarà com era la vida en un mas.

Oriol Nicolau, guia de la sortida.