L’alumne de l’Institut de Constantí, Yassin el Yahyaoui, rep una menció a les proves Cangur de matemàtiques

L’alumne Yassin el Yahyaoui, de 4t d’ESO de l’Institut de Constantí, ha rebut una menció de la Societat Catalana de Matemàtiques en obtenir la 71a millor puntuació d’entre més de 10.000 participants a les proves Cangur, el concurs que organitza aquesta institució, celebrades el passat mes de març. L’alumnat de diferents grups d’ESO de l’institut va participar en una nova edició, aquest any s’arribava a la vint-i-sisena, de les proves.

La prova Cangur és una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières per a difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l’organització d’un joc-concurs anual que es desenvolupa el mateix dia en totes les nacions participants. El concurs vol atreure el màxim nombre de participants sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.

La prova té format de concurs però l’autèntic objectiu és que els alumnes hi participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics i el professorat ha reconegut ben sovint que la preparació d’aquesta prova pot ser una bona oportunitat per a introduir a l’aula unes matemàtiques diferents de les habituals i treballar, d’una manera lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.