Protecció Civil demana extremar la precaució per la revetlla de Sant Joan

Aquesta nit se celebra la revetlla de Sant Joan, la nit més curta de l’any. Serà el segon any que la revetlla es veurà afectada per la pandèmia de la Covid-19. A diferència de l’any passat, però, la festa serà més intensa per la relaxació de les mesures contra la propagació del virus. Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha donat unes pautes per celebrar una revetlla segura tant per la situació de pandèmia com per l’ús de foc i de material pirotècnic.

Es recomana celebrar el Sant Joan amb grups reduïts, amb la família i els amics, però amb molta precaució, tant per evitar possibles contagis de la COVID-19 com per evitar accidents relacionats amb el material pirotècnic. Es recomana mantenir les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l’ús de la mascareta, la distància física entre les persones i el rentat de mans.

Pel que fa als elements pirotècnics, Protecció Civil recorda que no es poden tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses. Es demana que no es llancin objectes encesos com fanalets o similars. En l’àmbit domèstic es recorda que no s’ha d’encendre cap petard a dins de casa i que no s’han de llençar des de balcons i finestres cap al carrer ni contra cap persona.

D’altra banda, Protecció Civil informa que la pirotècnia és incompatible amb l’ús de gel hidroalcohòlic, ja que és altament inflamable. Aquest producte s’ha de substituir pel rentat de les mans amb aigua i sabó. També cal tenir molta cura amb les mascaretes. Tot i que el seu ús és obligatori, cal tenir en compte que les quirúrgiques estan fetes amb paper i són fàcilment inflamables.