Les escoles de Constantí celebren els actes del final del curs 2020-21

Aquest dimarts, 22 de juny, finalitza el curs escolar 2020-2021. Ha estat un curs atípic marcat per la incertesa i per tots els esforços que els centres educatius han hagut de fer per adaptar-se a les mesures d’higiene i seguretat en el context de la pandèmia per la COVID-19. Un curs marcat per l’obligatorietat de dur mascareta, un curs en què s’han hagut de fer grups estables de convivència, s’han hagut d’organitzar circuits d’entrada i sortida i en què s’han hagut d’adoptar mesures excepcionals com la neteja de mans i la ventilació de les aules.

Des de l’escola Mossèn Ramon Bergadà, el seu director Fernando Martos, ha explicat a Constantí Ràdio que afronten aquest final de curs “amb ganes i amb satisfacció per la feina feta”. Martos assegura que s’han dissenyat les darreres activitats del curs sota dues premisses: la primera reconèixer el treball fet per part de la comunitat educativa durant aquest curs i la segona tornar a comprovar que es poden fer activitats conjuntament. Entre aquestes darreres activitats, aquesta darrera setmana s’ha fet la tradicional gimcana, que s’ha hagut d’adaptar per poder fer-la amb els grups bombolla.

D’altra banda, el director de l’escola Mn Ramon Bergadà ha explicat que avui i demà es fa el festival de final de curs, obert a les famílies. Es durà a terme per franges horàries per cada nivell educatiu. A més, es realitzarà també l’acte de comiat dels alumnes de sisè. Fernando Martos assegura que serà un acte emotiu per reconèixer tots els anys compartits amb els alumnes que fan el pas cap a secundària.

Des de l’escola Centcelles, el seu director Samuel Montes ha explicat a Constantí Ràdio que durant aquests dies s’han realitzat diverses activitats per acomiadar aquest curs atípic. Destaca, per exemple, la cerimònia de graduació dels alumnes de sisè. Un acte que va tenir lloc dijous passat i que va comptar amb la participació de les famílies dels alumnes.

D’altra banda, Samuel Montes ha explicat que aquests dos darrers dies de curs es realitzen activitats internes com gimcanes i jocs d’aigua.

El curs escolar 2021-2022 començarà el dilluns 13 de setembre i s’acabarà el dimecres 22 de juny del 2022.