Josep Mª Franquès: “Vam votar a favor del pla d’inversions perquè s’han posat damunt de la taula actuacions necessàries per al municipi”

El portaveu de Junts per Constantí, Josep Maria Franquès, ha estat el protagonista aquest dimarts del programa “Grups Municipals” del mes de juny a Constantí Ràdio. Franquès ha fet balanç dels dos anys de mandat municipal de l’actual equip de govern destacant el fet que ha estat un mandat atípic marcat pel context de crisi sanitària a causa de la pandèmia de la Covid-19 i en què s’han hagut de dur a terme actuacions excepcionals. Una de les qüestions més destacades d’aquests dos anys de mandat municipal ha estat l’aprovació d’un gran pla d’inversions dotat de més de 7 milions d’euros, destinat a millorar la qualitat de vida i els serveis que es presten a la ciutadania i que, al mateix temps, contribuirà a la reactivació de la inversió i l’activitat econòmica. Sobre aquest pla, Josep Maria Franquès espera que permeti marcar quines són les actuacions i equipaments prioritaris que necessita el municipi.

El portaveu de Junts per Constantí ha destacat que ha estat un pla d’inversions aprovat per unanimitat, ara bé assegura que hi ha matisos i considera necessari que el pla s’executi correctament amb l’execució de totes les inversions que s’hi contemplen.

Una de les grans inversions contemplades en aquest pla són els dos milions d’euros per a la transformació de l’auditori iniciat l’any 2011, replantejant un nou espai cultural de referència a Constantí. En aquest cas, Josep Maria Franquès explica que discrepen amb quina ha de ser la seva funcionalitat i sobretot, si les grades han de ser o no retràctils.

Altres discrepàncies referents al pla d’inversions estan en la ubicació proposada per construir una sala de vetlles o la ubicació de la piscina coberta. Durant l’entrevista, el portaveu de Junts per Constantí ha lamentat també que Constantí no formi part de la Mesa Estratègica de l’Aeroport de Reus i ha manifestat la necessitat que l’Ajuntament hi estigui present.

El portaveu de Junts per Constantí ha valorat positivament també l’anunci d’Amazon d’obrir una estació logística al polígon industrial del municipi. Ara bé, Josep Maria Franquès ha alertat de la necessitat d’incrementar el manteniment del polígon.