El govern espanyol treu a informació pública el Reial Decret de xarxes elèctriques tancades llargament reivindicat per la indústria química

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha obert el procés d’informació pública del Reial Decret que crea les xarxes de distribució d’energia elèctrica tancada. Fins l’1 de juliol, es poden presentar al·legacions a un reglament llargament esperat i que ha de permetre posar en marxa un tipus especial de xarxes que subministren electricitat a una zona industrial, una infraestructura especialment important per a la creació d’ocupació en el sector petroquímic del Camp de Tarragona.

Aquestes xarxes, que distribuiran l’energia a clients amb una activitat productiva relacionada en un espai màxim de 5 quilòmetres quadrats, tenen com a objectiu reduir el risc de deslocalització i l’elevat cost energètic que assumeixen determinats sectors industrials. Es calcula que l’estalvi dels costos energètics, amb una xarxa tancada, és de l’ordre del 30%.

Les aportacions al projecte podran adreçar-se  fins el pròxim 1 de juliol a la Dirección General de Política Energética y Minas a través de la direcció de correu electrònic bzn-consulta.redes@miteco amb l’assumpte “Redes Cerradas”.