La Diputació digitalitza 47.000 documents de l’arxiu que es poden consultar en línia

La ciutadania ja pot accedir per internet als documents històrics més consultats del fons documental de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona gràcies a una aplicació de gestió d’arxius que permet visualitzar-los en línia. Amb aquest nou servei, els usuaris i usuàries que vulguin fer una consulta no caldrà que es desplacin fins a la seu de l’Arxiu, ubicada a la Canonja.

Per consultar els documents, cal accedir al web https://arxiuenlinia.dipta.cat/ i fer la cerca. També és possible descarregar els arxius, tot i que no es podran utilitzar amb fins comercials, duen una marca d’aigua i caldrà citar la font en cas de fer-ne ús. Actualment s’hi poden trobar 47.145 arxius digitalitzats públics referents a publicacions del Butlletí Oficial de la Província de Tarragona des del 1834 al 1996, del Cens Electoral i documents sobre expedients de Vies i Obres. A partir de la setmana vinent s’hi inclouran plànols del Cadastre i, en un futur, també imatges.

L’Arxiu General de la Diputació rep unes 2.000 peticions de consultes cada any i més de la meitat corresponen a documents digitalitzats com són les publicacions del BOPT, arxius d’Actes, Cens o del Cadastre, entre d’altres. L’objectiu d’aquest nou servei és afavorir l’accés de la ciutadania dels arxius més consultats i també agilitzar el volum de feina a l’Arxiu.

Dia Internacional dels Arxius
El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius. Per celebrar-ho, l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona enguany ha difós un vídeo amb imatges de refugis antiaeris de la demarcació de Tarragona conservades al seu fons documental. A més, aquest tarda també es presentarà el llibre Josep Mestres i Miquel. Vilallonga del Camp 1868-1949. President de la Diputació de Tarragona i Conseller de la Mancomunitat de Catalunya de Pilar Riera en un acte a l’exterior de l’Arxiu amb totes les mesures de seguretat.