Constantí celebrarà aquest diumenge la novena edició del Concurs de Sardanes

Aquest proper diumenge 13 de juny, a partir de les 18 h, la plaça de les Escoles Velles tornarà a ser l’escenari d’una nova edició del Concurs de Sardanes Vila de Constantí. Després de l’aturada forçosa de l’any passat a causa de la pandèmia, aquest any es recupera la celebració del concurs, que arriba a la seva IX edició organitzat pel Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu i la Confederació Sardanista de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí. Aquesta serà la novena edició d’aquest concurs de Sardanes Vila de Constantí, que es va recuperar l’any 2017 de la mà del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, després que es deixés de celebrar l’any 1996.

Després que l’any passat no es pogués celebrar, aquest 2021 es recupera aquesta cita que tornarà a reunir colles sardanistes i aficionats a la sardana. Un dels responsables del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu, Josep M. Salvat, ha explicat a Constantí Ràdio que el món sardanístic ha patit una important aturada a causa de la pandèmia, ja que molts dels aplecs i concursos s’han suspès o ajornat fins que la situació no millori. Salvat ha explicat que aquesta serà una edició diferent.

Josep M. Salvat ha explicat que s’aplicarà un protocol de seguretat acordat amb la Confederació Sardanista de Catalunya, atenent a la situació sanitària actual, que es concretarà amb diferents mesures.

La cita comptarà amb la presència de diverses colles sardanistes de totes les edats i categories (alevins, infantils, juvenils, veterans i grans) procedents de Tarragona, El Vendrell, Manresa o Constantí. Tornarà a comptar amb la presència dels Floquets en categoria infantil, i amb l’estrena dels Petits Floquets de Constantí en la categoria d’alevins. L’acompanyament musical de la cita sardanística anirà a càrrec de la Cobla Reus Jove.

Totes les colles participants rebran com a detall una ampolla d’oli de Constantí, envasat sota la marca “Vil·la de Centcelles” de la DOP Siurana, i amb una impressió relativa a la data de l’esdeveniment.