La Diputació de Tarragona destina 7,8 MEUR al sector cultural per impulsar-ne l’activitat

La Diputació de Tarragona ha presentat aquest matí els nous ajuts destinats a impulsar projectes i reactivar l’activitat en general del sector al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Amb un import global de 7.816.000€, les inversions arribaran a múltiples àmbits, tan públics com privats, i tindran com a beneficiaris a ajuntaments; entitats culturals, esportives o socials; professionals autònoms i microempreses, promotors de publicacions locals i comarcals, i centres d’ensenyament, mitjançant diferents convocatòries.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat la importància d’aquests ajuts en la reactivació cultural de la demarcació: “Representen un suport clar, explícit i directe a un dels sectors econòmics que més ha patit les conseqüències de la Covid-19. En aquest sentit, contribuiran a la reactivació de la producció de continguts culturals i, consegüentment, a la recuperació econòmica de les nostres comarques en aquests temps encara convulsos”. Segons ha afegit, “a la Diputació escoltem i fem costat a les necessitats d’un sector que, més enllà del seu caire productiu, és clau per al desenvolupament de l’esperit crític a escala individual i col·lectiva”.

De la seva part, el diputat de l’àrea de Cultura, Joan Josep Garcia, ha ressaltat “la diversitat d’àmbits culturals i socials que es poden acollir a les diferents convocatòries d’ajuts”, que seran en règim de concurrència competitiva i que, com a novetat, s’hauran de sol·licitar per via electrònica, per tal de facilitar-ne la tramitació. Al mateix temps, ha fet èmfasi en l’increment de les inversions per a cultura des de 2019 fins a l’actualitat: “Hem passat de 5,6M€ als 7,8M€ actuals”. Pel que fa a les dates de les convocatòries, tres ja han estat aprovades per la Junta de Govern de la Diputació, i pel que fa a la resta, la majoria també s’aprovaran al llarg d’aquest mes de juny. D’aquesta manera, els sol·licitants en podran fer els tràmits de seguida que es publiquin oficialment.

Dels ajuts, destaca l’increment de 536.000€ en relació a l’exercici anterior, la majoria destinats a l’e-catàleg, i la consolidació dels ajuts per a professionals i microempreses de l’àmbit cultural, que es va iniciar l’any passat en el marc del Pla de xoc Covid-19, i que enguany se centra bàsicament en la reactivació cultural mitjançant nous projectes al territori. Una altra novetat és la incorporació de les escoles de dansa i art i disseny públiques en la convocatòria que l’any passat s’adreçava només a les escoles de música.