Creu Roja distribueix més de 226.000 kg d’aliments a 18.300 persones en situació de vulnerabilitat de la demarcació

La Creu Roja comença aquest mes la distribució de 226.238 kg d’aliments a la demarcació de Tarragona, que arribaran a 18.283 persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta partida forma part de la primera fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides 2021, posat en marxa pel ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) a través del Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA). El programa, que està cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, distribuirà 23,7 milions de kg d’aliments a tot l’estat, dels quals més de 11,8 milions seran repartits per Creu Roja.

Els aliments a distribuir són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles i de fàcil transport i emmagatzematge. Els kits que es repartiran inclouen arròs, mongetes cuites, llet UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i conserves infantils de fruita i pollastre. La Creu Roja durà a terme la distribució d’aliments a través de 12 assemblees locals de la demarcació de Tarragona i de 25 entitats associades al repartiment. A nivell estatal més de a 746.800 persones ateses per la Creu Roja es beneficiaran d’aquesta primera fase del programa FEAD 2021.