Montserrat Duch rep una de les Distincions del Consell Comarcal a proposta de l’Ajuntament de Constantí

Aquest divendres 4 de juny, ha tingut lloc a la Plaça de l’Església de Perafort el lliurament de les distincions de Mèrit de Serveis Distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. L’acte no es va poder celebrar en el seu moment degut a la situació d’emergència sanitària per la irrupció de la pandèmia de Covid-19, i s’ha recuperat tan aviat la situació ho ha permès amb totes les mesures d’higiene i seguretat necessàries. Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment de les propostes presentades pels Ajuntaments del Tarragonès.

Un dels premis, a petició de l’Ajuntament de Constantí, ha estat per a la constantinenca Montserrat Duch Plana. És doctora en Història i catedràtica d’Història Contemporània de la URV. Ha estat vinculada des dels seus inicis com a investigadora, a la història social i política de la Catalunya del segle XX. Ha impulsat diversos projectes de recerca, des d’on ha conreat la història social del segle XX en els seus vessants catalans, espanyols i europeus, en especial les polítiques de memòria, els usos públics de la història i la història de les dones. Paral·lelament a la seva carrera universitària, ha mantingut una intensa carrera política.

L’acte ha estat conduït per la periodista Núria Cartanyà. A continuació, Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde de Perafort i Puigdelfí, ha donat la benvinguda a totes les personalitats premiades i a totes les persones assistents. L’acte també ha comptat amb la presència d’altres alcaldes/desses i regidors/es dels municipis del Tarragonès, entre els quals l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez. L’acte ha estat amenitzat per la Stromboli Jazz Band.