La caminada popular al voltant de la ruta de l’aigua es farà aquest diumenge, 13 de juny

L’Ajuntament de Constantí ha informat que la caminada popular al voltant de la ruta de l’aigua es farà finalment aquest diumenge, 13 de juny. L’hora de sortida s’avança i serà a les 9 h, des de l’aparcament del Mas de la Closa. L’activitat, inclosa en la programació de la Setmana del Medi Ambient, estava prevista per aquest passat diumenge i es va haver d’ajornar per la intensa pluja que va caure a primera hora del matí. Recordem que per aquesta activitat hi ha prop de 140 persones inscrites. El consistori constantinenc ha informat que les inscripcions realitzades són vàlides per aquest diumenge.

La caminada popular estava programada en el marc de la celebració de la Setmana del Medi Ambient, com a cloenda. La ruta proposada segueix el recorregut de l’itinerari de l’APP “Natura Local” i compta amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín. La ruta de l’aigua transcorre en un dels paisatges més interessants de Constantí, focalitzat en la confluència entre el Camí vell de Montblanc i el Camí dels Pallaresos i compta amb una sèrie d’indrets d’interès que tenen com a nexe comú l’aigua.

Es tracta de donar un tomb per l’aprofitament d’aquest recurs natural des de l’antiguitat fins a l’època contemporània. Amb la ruta de l’aigua es pot reviure encara el seu pes en indrets com els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l’aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals, que funcionaven amb aigua d’una sèquia.