Èlia Canales aconsegueix la medalla de plata per equips mixtes al Campionat d’Europa

L’arquera del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales, ha afegit una nova medalla al seu brillant palmarès. Formant parella amb l’arquer Pablo Acha, han aconseguit la medalla de plata per equips mixtes en la modalitat d’arc recorbat en el Campionat d’Europa que es va disputar a Antalya (Turquia) del 2 al 6 de juny. La parella de l’equip espanyol ha signat un gran campionat superant de manera solvent totes les eliminatòries fins a arribar a la gran final on es van trobar amb l’equip rus format per Osipova / Tsybikzhapov, caps de sèrie de la competició i màxims favorits, que es van acabar imposant (0-6). Prèviament, Èlia Canales i Pablo Acha havien superat la selecció d’Itàlia (6-2), Àustria (6-0) i els amfitrions, Turquia, en una emocionant semifinal que es va decidir en la fletxa de desempat (5-4).

La medalla de plata per equips mixtes per a Èlia Canales ha arribat només dos dies després d’acabar en la quarta posició del torneig preolímpic després de caure en el duel pel tercer i quart lloc davant la també representant de l’equip espanyol Inés de Velasco. La classificació d’Èlia Canales per a les semifinals del preolímpic assegurava una plaça individual per a l’equip espanyol femení en els Jocs Olímpics de Tòquio. Durante els propers dies, la Federació Espanyola de Tir amb Arc farà públic el nom de l’esportista que representarà Espanya en aquest Jocs. D’altra banda, encara tindrà una oportunitat d’aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics en la competició per equips, en el preolímpic de París que es disputarà del 21 al 27 de juny.