S’ajorna a causa de la pluja la caminada popular al voltant de la ruta de l’aigua

A causa de la intensa pluja que va caure a primera hora del matí d’aquest diumenge, es va decidir ajornar la caminada popular que s’havia de realitzar ahir al voltant de la ruta de l’aigua. L’Ajuntament de Constantí ho anunciava a través de les seves xarxes socials i informava que properament es donarà a conèixer la nova data per realitzar la caminada. Recordem que per aquesta activitat hi havia prop de 140 persones inscrites.

La caminada popular estava programada en el marc de la celebració de la Setmana del Medi Ambient, com a cloenda. La ruta proposada segueix el recorregut de l’itinerari de l’APP “Natura Local” i compta amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín. La ruta de l’aigua transcorre en un dels paisatges més interessants de Constantí, focalitzat en la confluència entre el Camí vell de Montblanc i el Camí dels Pallaresos i compta amb una sèrie d’indrets d’interès que tenen com a nexe comú l’aigua.

Es tracta de donar un tomb per l’aprofitament d’aquest recurs natural des de l’antiguitat fins a l’època contemporània. Amb la ruta de l’aigua es pot reviure encara el seu pes en indrets com els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l’aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals, que funcionaven amb aigua d’una sèquia.