La caminada popular farà un recorregut per la ruta de l’aigua

Aquest diumenge, 6 de juny, tindrà lloc una caminada popular amb visita guiada al voltant de la “Ruta de l’aigua”. Es tracta de l’activitat que clourà la Setmana del Medi Ambient, que ha organitzat l’Ajuntament de Constantí al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). La ruta seguirà el recorregut de l’itinerari de l’APP “Natura Local” i comptarà amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín.

La ruta de l’aigua transcorre en un dels paisatges més interessants de Constantí, focalitzat en la confluència entre el Camí vell de Montblanc i el Camí dels Pallaresos i compta amb una sèrie d’indrets d’interès que tenen com a nexe comú l’aigua. Es tracta de donar un tomb per l’aprofitament d’aquest recurs natural des de l’antiguitat fins a l’època contemporània. Amb la ruta de l’aigua es pot reviure encara el seu pes en indrets com els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l’aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals, que funcionaven amb aigua d’una sèquia.

Amb aquesta ruta, de 6 km, es repassa la història d’aquests indrets i dels seus paisatges i, a la vegada, es fa un viatge turístic per alguns dels llocs més emblemàtics (i desconeguts) de la història de Constantí. El guia cultural, Ferran Marín, ha explicat en què consistirà la ruta.

La ruta transcorre pels molins medievals de Constantí: el Molí de Reus, el Molí d’Escaladei i el Molí de Constantí. Ferran Marín explica quina era la seva importància històrica.

Tots els participants rebran una samarreta de regal i un val de vermut per a algun dels establiments adherits. La sortida de la caminada tindrà lloc a les 10 h, des de l’aparcament davant del Mas de la Closa.