Èlia Canales es queda a un pas d’obtenir la plaça per als Jocs Olímpics

No ha pogut ser. Èlia Canales s’ha quedat a un pas d’obtenir la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio després de caure en un duel directe davant la seva companya de selecció nacional, Inés de Velasco. Durant tot aquest matí s’ha disputat el Torneig Preolímpic a Antalya (Turquia) on aquests dies també s’està disputant el Campionat d’Europa de Tir amb Arc. En aquest preolímpic hi havia 4 places individuals en categoria femenina per als Jocs. Tot i que durant el transcurs de la competició la Federació Espanyola de Tir amb Arc anunciava que l’arquera que obtingués millor posició seria la que obtindria la plaça, a hores d’ara s’està revisant el protocol i fins la setmana vinent no es farà públic el nom d’aquesta esportista.

Després d’arribar a semifinals, assegurant la plaça per l’equip espanyol als Jocs, l’arquera del Club de Tir amb Arc Constantí ha caigut davant la francesa Lisa Barbelin (2-6), i s’ha hagut de disputar el tercer i quart lloc davant la companya d’equip Inés de Velasco, que també ha caigut a semifinals davant la turca Anagoz (1-7).

Èlia Canales, que partia com a cap de sèrie, s’havia desfet a setzens de final de l’austríaca Nina Riess (7-1), a vuitens de la txeca Jindirska Veneckova (6-5) i a quarts s’ha imposat a la francesa Melanie Gaubil (6-4). Recordem que aquest diumenge, Èlia Canales buscarà la medalla d’or del Campionat d’Europa en la competició per equips mixtes formant parella amb Pablo Acha. A més, Canales encara disposarà de l’oportunitat de classificar-se per Tòquio en la competició per equips a través del preolímpic que es farà a París a finals d’aquest mes.