L’Associació Amics de la Colla C.O.C.A organitza jornades informatives a les escoles sobre pirotècnia

Com ha estat habitual al llarg d’aquests últims cursos, l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A organitza aquests dies jornades informatives i sessions participatives amb els alumnes de 5è i 6è de les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà sobre temes relacionats amb l’activitat pirotècnica. Aquest any, aquestes jornades estan centrades en el benestar animal i com afecten la pirotècnia i els petards als animals de companyia, especialment als gossos. L’objectiu d’aquestes sessions es basa en aportar informació bàsica sobre les imprescindibles mesures de seguretat i l’ús responsable dels petards. D’altra banda, aquestes jornades també s’han centrat en la conscienciació als infants sobre el respecte i la convivència en relació a l’ús dels petards. Les sessions s’han iniciat aquest dilluns 31 de maig i s’allargaran fins aquest divendres amb sessions pràctiques sobre l’ús de material pirotècnic que es faran a la piscina municipal.

Un dels responsables dels Amics de la Colla C.O.C.A, Abel Rodríguez, ha explicat a Constantí Ràdio que les jornades estan centrades en el benestar animal i com afecta la pirotècnia als animals de companyia. Abel Rodríguez assegura que el que es pretén és conscienciar als alumnes sobre els riscos de la pirotècnia i alertar dels problemes que pot comportar en els animals de companyia, especialment en els gossos.

Des de l’associació dels Amics de la Colla C.O.C.A són conscients que la pirotècnia i els petards no agraden a tothom però consideren que “s’ha d’intentar conviure, evitant problemes, detectant ràpidament el perill i tenint respecte”.

Abel Rodríguez ha explicat que el sector de la pirotècnia s’ha vist molt afectat per la pandèmia, amb la suspensió de moltes festes populars i l’aturada gairebé total de l’activitat de les colles. Assegura que de cara a aquest estiu es preveu recuperar la celebració de la festa #laveïnadragonina, que s’havia de celebrar el passat mes d’octubre i que es va acabar suspenent a causa de les restriccions per la pandèmia. D’altra banda, Abel Rodríguez ha explicat que s’està parlant amb l’Ajuntament per acabar de definir quines activitats es podran fer per la Festa Major d’estiu.