L’Aeroport reprèn els vols comercials després de vuit mesos d’inactivitat

Aquest dimarts arribaran els primers vols comercials a l’Aeroport de les nostres comarques, després de vuit mesos d’inactivitat aèria. Aterraran i sortiran tres vols, en direcció a Londres i Shannon al migdia, i Brussel·les al vespre, tots operats per l’aerolínia lowcost Ryanair, si bé s’espera que portin pocs passatgers a bord. Malgrat tot, aquests primers vols il·lusionen la instal·lació reusenca, sense operativa comercial des de l’octubre passat arran la segona onada de la covid-19. En una entrevista concedida a l’ACN, el director de l’aeroport, Juan Crespo, parla de les previsions en un escenari incert, amb grans expectatives sobre la terminal totalment reformada, on s’han invertit 12 milions d’euros.

Considera que la mobilitat internacional és “vital”. “Estem plenament preparats per a la recuperació de l’operativa comercial i hem pres totes les mesures sanitàries necessàries per tal de garantir la seguretat sanitària dels nostres passatgers”, afirma sobre el terreny Juan Crespo. “Volem recuperar la confiança de viatjar a la nostra destinació per augmentar progressivament el nostre volum de passatgers “, subscriu.

L’aeroport va tancar el 2020 per sota dels 40.000 passatgers, un 96,2% menys que el 2019, per l’impacte de la pandèmia. Des d’Aena, com a ens gestor, opta per la prudència i no gosa aventurar cap balanç, donat que el trànsit aeri està molt condicionat a les restriccions, si bé les expectatives ara per ara són optimismes de cara a aquesta nova temporada d’estiu.

Recentment, des de la Taula Estratègica de l’Aeroport, en la presentació de la companyia canària Binter, s’avançava que en aquesta campanya es podrien oferir una vintena de destinacions i vuitanta freqüències. Crespo posa fre i diu que la recuperació de l’operativa serà progressiva, supeditada a l’evolució de la pandèmia, remarcant que la mobilitat internacional és vital.