Èlia Canales avança amb pas ferm cap a Tòquio i obté un nou rècord europeu júnior per equips

L’arquera Èlia Canales afronta aquesta setmana la primera oportunitat per aconseguir plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio. L’esportista del Club de Tir amb Arc Constantí participa aquests dies al Campionat d’Europa d’Antalya (Turquia), on també es disputarà el torneig preolímpic classificatori per als JJOO de Tòquio d’aquest estiu.

Les coses no han pogut començar de millor manera per a Èlia Canales, que en els classificatoris d’aquest dimarts 1 de juny s’ha classificat en 2a posició en la competició individual només superada per la russa Elena Osipova (ja amb plaça per als Jocs Olímpics). A més, en la competició per equips, la selecció espanyola formada per Èlia Canales, Inés de Velasco i Leyre Fernández, s’ha classificat en la 2a posició i novament han obtingut un rècord d’Europa en categoria júnior (superant la millor marca europea júnior que elles mateixes ja van obtenir ara fa unes setmanes a la Copa del Món de Guatemala).

Gràcies a aquest excel·lent classificatori, Èlia Canales s’ha classificat directament per a la ronda de setzens de final en categoria individual. Pel que fa a la competició per equips, l’equip espanyol passa directament als vuitens de final on s’enfrontarà a la selecció de Suècia. Aquestes eliminatòries, tant individuals com per equips, es disputaran aquest dijous 3 de juny. I el divendres 4 de juny arribaran les eliminatòries del torneig preolímpic, on Èlia Canales tindrà la primera gran oportunitat d’aconseguir el seu màxim objectiu d’aquesta temporada, la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio.

En total, estan participant d’aquest Campionat d’Europa 77 arqueres de 29 països, de les quals 51 d’elles (de 20 països) buscaran obtenir les 4 places olímpiques en categoria femenina que hi ha en joc en el torneig preolímpic d’aquest dijous.

Cal recordar que el camp de Tir d’Antalya és un escenari que se li dona especialment bé a la jove arquera del Club de Tir amb Arc Constantí, ja que en aquestes mateixes instal·lacions va aconseguir l’or en el Gran Premi d’Europa del passat mes d’abril, i l’any 2019 s’hi proclamava campiona de la Copa del Món per equips mixtes formant parella amb Miguel Alvariño. Esperem que aquesta vegada Antalya també sigui una ciutat talismà per a la nostra jove esportista.