L’alcalde de Constantí reclama que la seguretat a la indústria química sigui una prioritat per al nou Govern

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, ha demanat al nou govern de la Generalitat que en aquesta nova legislatura prioritzi el tema de la seguretat a la petroquímica de Tarragona. Sánchez ha insistit en la necessitat de garantir la seguretat dels polígons químics. Durant l’entrevista al programa “L’alcalde en directe” de Constantí Ràdio, Óscar Sánchez ha recordat que des de l’accident a Iqoxe, el passat gener de 2020, encara no s’hagi aclarit què és el que va passar.

En aquest sentit, ha reclamat al nou Govern presidit per Pere Aragonès que doni compliment a tots els compromisos que es van adquirir en el seu moment en relació a la posada en marxa del PLASEQTA i que arribin les inversions en matèria de seguretat a la indústria química tal i com es va comprometre el Govern de la Generalitat. A més, l’alcalde lamenta que no s’ha fet una campanya d’informació i conscienciació a la població sobre el PLASEQTA, el pla de risc químic de Tarragona.


Recordem que en l’explosió a Iqoxe del passat 14 de gener de 2020 morir tres persones, dos treballadors –un d’ells veí de Constantí- i una persona que es trobava al seu domicili de Torreforta. Després de l’explosió a Iqoxe els representants dels municipis propers, com l’alcalde de Constantí, van mostrar la seva disconformitat amb la gestió de les emergències per part de Protecció Civil, amb retard en l’arribada de la informació oficial, informacions confuses i dilació en la presa de decisions.