La URV situa 11 disciplines entre les millors del món al “Shanghai Ranking’s Global of Academic Subjects 2021”

La URV s’ha situat entre les millors universitats del món en 11 de les 54 disciplines que analitza el Shanghai Ranking’s Global of Academic Subjects 2021. A nivell mundial n’hi ha una, Enginyeria dels Aliments (76-100), que es troba entre les cent primeres mentre que Química (101-150) consolida, per tercer any consecutiu, la seva primera posició a l’Estat espanyol en aquest cas compartint posició amb la Universitat del País Basc i la UAB. Ciències dels Aliments es troba en la setena posició espanyola, compartint també lloc amb la Universitat de Saragossa i la Complutense de Madrid.

En total, el rànquing classifica més de 1.800 universitats (d’un total de 4.000 analitzades) en 54 disciplines agrupades en cinc àrees de coneixement: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. És el cinquè any que es publica el rànquing, que manté el mateix nombre de disciplines analitzades que l’any passat.

Els resultats es determinen a través de la mesura de la quantitat, la qualitat i l’impacte de la recerca a cada institució, així com l’abast de la col·laboració internacional i el nombre de personal reconegut amb premis.

A nivell global, les universitats dels Estats Units són les que encapçalen més disciplines en el Top 1 (en tenen 30 de 54), seguides per les de la Xina (13). Pel que fa als centres i universitats més ben posicionats, la Universitat de Harvard i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) són els que n’encapçalen més, 15 i 6, respectivament.