Diumenge s’entreguen els XIV Premis Literaris de Constantí

Aquest diumenge 30 de maig, a les 12 del migdia, tindrà lloc l’acte d’entrega dels XIV Premis Literaris Constantí. Aquest any, l’acte s’ha hagut d’anar retardant a causa de la pandèmia (normalment es feia l’entrega dels Premis durant la Festa Major d’Hivern) i a més estrena nova ubicació, el Parc de les Escoles Velles. Aquesta XIV edició ha estat una de les més participatives que es recorden i s’han presentat un total de 581 treballs a concurs, concorrent-hi escrits procedents de tot el món, en llengua catalana i castellana, i de totes les edats.

L’organitzador del certamen, Manuel Rivera, ha explicat en una entrevista a Constantí Ràdio que la temàtica d’aquesta edició girava entorn als relats d’història. Assegura que s’han presentat treballs realistes, fantàstics i fins i tot futuristes. En aquest sentit, Rivera ha explicat que s’ha valorat molt la versemblança.

Manuel Rivera ha explicat que els premis compten amb quatre categories (adults, junior, joves i infants) però en la que més treballs s’han presentat ha estat en la de joves.

Durant l’acte es donaran a conèixer els guanyadors d’aquesta 14a edició i es presentarà també el llibre “Relats d’Història” que recull els millors treballs presentats a concurs.