Repsol deixarà de produir petroli a la plataforma Casablanca a mitjan juny per tancar l’explotació

Repsol deixarà definitivament de produir petroli a la plataforma Casablanca a mitjans del mes de juny, segons ha pogut saber l’ACN i ha confirmat la mateixa companyia. Situada a 44 quilòmetres mar endins, davant les costes de Tarragona i del delta de l’Ebre, el tancament posarà punt i final a quatre dècades d’activitat de l’última explotació petrolífera operativa a l’Estat. La companyia justifica la decisió per la forta caiguda de la producció durant els últims anys, si bé al 2018 va aconseguir una última pròrroga de deu anys de la concessió. Un cop cessi la producció, es faran treballs per mantenir les instal·lacions de forma segura i abandonar-les més endavant. De moment, Repsol no ha avançat cap pla ni data per al desmantellament.

Repsol Investigaciones Petroliferas, SA (RIPSA), la filial que gestiona la plataforma, ha comunicat ja formalment al govern espanyol l’aturada de la producció. Així, la previsió és que a mitjans de juny es portin la instal·lació i els pous a una situació d’aturada. Una decisió que s’emmarca dins de les constants desinversions que les companyies petrolieres efectuen durant els últims temps en l’àmbit de la investigació de nous jaciments i producció d’hidrocarburs, reorientant el seu negoci cap a altres activitats energètiques amb l’aposta política de la descarbonització de l’economia com a teló de fons.