Obertes les inscripcions per a la caminada popular i visita guiada a la “Ruta de l’aigua”

Aquesta setmana s’ha obert el període d’inscripcions per participar en la caminada popular i la visita guiada al voltant de la “Ruta de l’aigua”. L’activitat, inclosa en la programació de la Setmana del Medi Ambient a Constantí, es realitzarà el pròxim diumenge 6 de juny. Les inscripcions es poden fer fins al 3 de juny a recepció de l’Ajuntament (no cal demanar cita prèvia). L’activitat seguirà el recorregut de l’itinerari de l’APP “Natura Local”, que es presentarà aquest dijous 27 de maig, i comptarà amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín. Tots els participants rebran una samarreta de regal i un val de vermut per a algun dels establiments adherits. La sortida de la caminada tindrà lloc a les 10 h, des de l’aparcament davant del Mas de la Closa.

La ruta de l’aigua transcorre en un dels paisatges més interessants de Constantí, focalitzat en la confluència entre el Camí vell de Montblanc i el Camí dels Pallaresos i compta amb una sèrie d’indrets d’interès que tenen com a nexe comú l’aigua. Es tracta de donar un tomb per l’aprofitament d’aquest recurs natural des de l’antiguitat fins a l’època contemporània. Amb la ruta de l’aigua es pot reviure encara el seu pes en indrets com els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l’aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals, que funcionaven amb aigua d’una sèquia.

Amb aquesta ruta es repassa la història d’aquests indrets i dels seus paisatges i, a la vegada, es fa un viatge turístic per alguns dels llocs més emblemàtics (i desconeguts) de la història de Constantí.