María García: “La Setmana del Medi Ambient té l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la ciutadania”

El 5 de juny se celebra el Dia internacional del Medi Ambient i al voltant d’aquesta data l’Ajuntament de Constantí realitza diferents activitats d’educació ambiental destinades a conscienciar i sensibilitzar la ciutadania i que van des de tallers, sessions de contes, accions i carpes informatives, una desfilada de roba sostenible i una Caminada popular. La Biblioteca Municipal de Constantí ha organitzat durant els darrers dies diverses activitats per fomentar la recollida selectiva i el reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics. L’acció s’emmarca dintre de la campanya “Canvia el xip. Recicla’ls” i forma part del Pla Nacional per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que organitza el Servei de Biblioteques de la Generalitat i l’Agència de Residus de Catalunya.

La regidora de Transició Ecològica i Serveis Municipals de l’Ajuntament de Constantí, María García, ha explicat en una entrevista a Constantí Ràdio que aquesta és la primera vegada que es programa la Setmana del Medi Ambient. Assegura que es fa amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la ciutadania de la importància de respectar i preservar el medi ambient.

Els actes continuaran el dimarts 1 de juny amb un taller de reciclatge d’oli que es farà a la plaça de l’hospital a les 18 hores. El dijous 3 de juny i el dissabte 5 de juny, al llarg del matí, s’instal·larà una carpa informativa sobre el reciclatge d’oli. El dijous la carpa s’instal·larà al Mercat Municipal, mentre que el dissabte es podrà trobar al carrer Barcelona. Ho ha explicat la regidora, María García.

La regidora de Transició Ecològica i Serveis Municipals, María García, també s’ha referit al nou contracte de neteja viària, recollida selectiva i deixalleria municipal, que ha entrat en vigor aquest any i que ha passat a gestionar directament l’Ajuntament de Constantí. El nou contracte ha permès la implantació de tot un seguit de millores com la presència d’una màquina hidronetejadora pels carrers cada dia de la setmana, la posada en marxa d’un servei de recollida porta a porta de voluminosos i poda domèstica, l’ampliació del servei de recollida als comerços, la introducció de nous contenidors de superfície a determinats carrers o la millora del servei de recollida al Polígon Industrial.

A més, també s’han realitzat treballs de millora a la deixalleria municipal, que amb aquest nou contracte ha passat a ser gestionada directament per l’Ajuntament. María García ha destacat la complexitat que ha suposat la tramitació d’aquest nou contracte.

La Setmana del Medi Ambient finalitzarà el diumenge 6 de juny amb una Caminada Popular amb una visita guiada a la “Ruta de l’aigua”. Les inscripcions es poden fer fins al 3 de juny a recepció de l’Ajuntament (no cal demanar cita prèvia). L’activitat seguirà el recorregut de l’itinerari de l’APP “Natura Local” i comptarà amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín. Tots els participants rebran una samarreta de regal i un val de vermut per a algun dels establiments adherits. La sortida de la caminada tindrà lloc a les 10 h, des de l’aparcament davant del Mas de la Closa.