Escola de Música de Constantí, Reus Big Band, Hirundo Maris i Quartet Gerhard: un cartell de luxe per al IV Cicle de Concerts a Centcelles

Constantí acollirà al juliol la quarta edició del Cicle de Concerts a Centcelles, amb quatre propostes musicals de qualitat dins el marc incomparable del conjunt monumental. Hi actuarà l’Escola Municipal de Música de Constantí, la Reus Big Band, Arianna Savall & Hirundo Maris i el Quartet Gerhard. Els concerts tindran lloc els dies 8, 15, 22 i 29 de juliol, a les 20.30 hores, amb entrada gratuïta. A partir del 28 de juny es podran reservar les entrades a la recepció de l’Ajuntament (no cal cita prèvia). El Cicle de Concerts a Centcelles està organitzat per l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

El programa d’aquesta 4a edició aposta novament per una varietat d’estils i propostes musicals, que van des del clàssic fins a la música contemporània. Els concerts arrencaran el dijous 8 de juliol amb l’actuació que oferirà l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, que per tercer any s’incorpora al cartell d’aquest cicle de concerts a Centcelles. El grup d’instruments de vent-fusta, una formació integrada per alumnes i professors de l’Escola, oferirà un concert al voltant de les efemèrides musicals que es commemoren aquest any. Ho ha explicat a Constantí Ràdio la directora musical del festival, Remei Tell, responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí.

El cicle continuarà el dijous 15 de juliol amb el concert que oferirà la Reus Big Band, una formació de músics professionals amb una àmplia experiència en diferents estils que oferiran un concert amb instruments de vent i percussió que aniran des dels ritmes llatins fins al jazz-fusion.

El dijous 22 de juliol arribarà l’actuació més internacional del cicle amb el concert que oferiran Hirundo Maris, la formació integrada per Arianna Savall i Peter Udland i diversos música procedents de Suïssa. Es tracta d’una formació especialitzada en música antiga des de l’Edat Mitjana fins el Barroc, combinada amb música propia i música que va des la tradició de la Mediterrània fins als països nòrdics.

Finalment, el cicle es tancarà el dijous 29 de juliol amb el concert prèvia l’inici de la Festa Major d’Estiu, que oferirà el Quartet Gerhard, un quartet de corda català amb una gran projecció a nivell internacional. Són guanyadors de diversos premis a nivell nacional o internacional i des de l’any 2018 són el quartet de corda resident al Palau de la Música Catalana.

Durant el concert que oferirà el Quartet Gerhard, a més, s’estrenarà la peça guanyadora del 1r Premi Centcelles de Composició Musical.