Entren en vigor les noves mesures sanitàries per la Covid-19

Avui dilluns 24 de maig entren en vigor les noves mesures per a la contenció de la covid-19, que es continuen flexibilitzant atès que la situació epidemiològica continua millorant les darreres setmanes. Després que s’aixequés del tot el confinament perimetral i el toc de queda amb la fi de l’estat d’alarma, des d’avui hi ha més obertures i una reducció de les restriccions. Les noves mesures afecten, sobretot, al sector de la restauració i l’oci. També es relaxa la limitació de les trobades socials, el màxim permès passa de sis a deu persones.

Pel que fa als bars i restaurants, des del passat dijous la restauració pot allargar l’horari d’obertura, de 6 a 24 h.  L’aforament està limitat al 50 % i s’augmenta fins a sis el nombre màxim de persones per taula. A més, es restableix el consum a la barra, dret, amb una distància de seguretat d’1,5 metres entre clients. L’aforament en la cultura s’amplia fins al 70 %, amb un límit de 1.000 persones en interiors i 3.000 a l’exterior.

En comerços i a les universitats l’aforament màxim puja fins al 50 %. Es reprenen els congressos i les convencions, que ja no s’hauran d’autoritzar de manera expressa pel Procicat. Sempre, però, amb un aforament màxim del 50 %. L’aforament en actes religiosos es manté al 50 % però s’apuja el seu nombre màxim d’assistents: 1.000 a l’interior i 3.000 en exteriors. És el mateix límit que s’estableix per als esports. Es permeten grups de 10 persones en l’educació en el lleure i la formació no reglada.