Centcelles mostrarà com era la vida dels habitants del segle V dC dintre del festival Tarraco Viva

El Conjunt Monumental de Centcelles, a Constantí, serà una de les seus de la celebració de XXIII edició del festival Tarraco Viva. Una de les novetats és que els dies 22 i 23 de maig, es farà l’activitat de recreació històrica “Habitants del segle V dC”, a càrrec de Septimani Seniores. L’activitat està organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i tindrà lloc a les 12 del migdia. Ens permetrà conèixer a qui podríem trobar a Centcelles a principis del segle V dC. Sobre el conjunt monumental de Centcelles s’ha escrit molt, tot i així, encara existeixen molts dubtes per resoldre, entre aquests, qui hi va residir. L’Associació de Reconstrucció Històrica Romana Septimani Seniores, a partir d’un exhaustiu i minuciós treball d’investigació, respondrà aquesta pregunta a través d’aquesta activitat de reconstrucció històrica.

D’altra banda, tant el dissabte 22 com el diumenge 23, es farà també una visita comentada al conjunt monumental de Centcelles, a les 11 i a les 11.30 h. Per assistir a les dues activitats cal reserva prèvia, es pot fer a través del web www.mnat.cat/activitats/. A més, dins del festival Tarraco Viva s’han programat jornades de portes obertes a Centcelles els dissabtes 22 i 29 de maig, de 9.30 a 14 h i de 15 a 18 h; i els diumenges 23 i 30 de maig, de 10 a 14 h.