La Biblioteca Municipal de Constantí organitza activitats per fomentar la recollida selectiva d’aparells elèctrics i electrònics

La Biblioteca Municipal de Constantí organitzarà diverses activitats per fomentar la recollida selectiva i el reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics. L’acció s’emmarca dintre de la campanya “Canvia el xip. Recicla’ls” i forma part del Pla Nacional per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que organitza el Servei de Biblioteques de la Generalitat i l’Agència de Residus de Catalunya. 

Les activitats, que formen part de la Setmana del Medi Ambient que organitza l’Ajuntament de Constantí, començaran aquest dissabte 22 de maig a les 11.30 h amb una sessió de contes per a nens i un taller de màgia a la plaça de l’Hospital, davant de la Biblioteca. A través de la màgia, un divertit conte i un original taller, els infants descobriran la importància de reciclar i llençar correctament els aparells elèctrics i electrònics.

I el dilluns 24 de maig a les 17 h es farà un taller a la Biblioteca Municipal per a joves a partir dels 16 anys, sobre reparació dels petits aparells electrodomèstics amb nocions sobre com cal cuidar-los i fer reparacions senzilles. Dintre d’aquesta campanya ”Canvia el xip. Recicla’ls” també s’instal·laran punts verds de recollida d’aparells elèctrics i electrònics a la Biblioteca Municipal.

L’objectiu d’aquestes accions és intensificar la implicació de la ciutadania en la reducció de residus i en el canvi de sistema cap a una economia circular, que prioritzi el reaprofitament i valorització dels residus com a productes nous.