Pagesos de l’avellana denuncien incompliments d’Agricultura en l’aplicació d’una moratòria al pagament de crèdits

Representants del sector de l’avellana d’Unió de Pagesos del Camp de Tarragona han denunciat aquest dimecres incompliments del Departament d’Agricultura pel que fa a l’aplicació d’una moratòria al pagament d’uns crèdits de l’Institut Català de Finances (ICF).Segons han explicat en roda de premsa, l’octubre del 2020 la consellera d’Agricultura Teresa Jordà es va comprometre a que la moratòria seria d’un any, però sis mesos després s’han trobat que els estan cobrant els interessos dels préstecs.

Des de Lleida, Jordà ha afirmat que “no és una qüestió política sinó tècnica” i que no té solució. La trentena de pagesos afectats han lamentat la situació i han anunciat que es tancaran a la seu del Departament d’Agricultura a Barcelona.

El responsable del sector de la Fruita Seca d’Unió de Pagesos, Rafel Español, ha apuntat que l’octubre de l’any passat van tenir el compromís verbal de Jordà i d’altres dirigents d’Agricultura respecte la moratòria d’un any en el pagament dels crèdits. Sobre els interessos, Español ha afirmat que es va acordar que “anirien a càrrec del Departament o que hi hauria un ajut de mínims”.

Ara, uns mesos després, s’han trobat que ja els hi han cobrat una quota d’interessos. Això fa que segons els pagesos quedin en una situació econòmica delicada perquè dels darrers quatre anys, en tres han tingut una molt mala collita.