Lluís Molina: “L’Ajuntament de Constantí ha fet una inversió important per a la millora de la seguretat viària i la mobilitat”

La Policia Local de Constantí està realitzant aquests dies campanyes informatives i de sensibilització ciutadana sobre la implementació dels nous límits de velocitat en vies urbanes i travessies. Aquest dimarts ha entrat en vigor arreu de l’estat la nova normativa de trànsit que redueix la velocitat màxima permesa a 30 km/h a la major part dels carrers de pobles i ciutats. En la normativa es contempla que el límit de velocitat en vies urbanes és de 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera al mateix nivell; de 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació i de 50 km/h en vies de dos o més carrils per sentit de circulació. A efectes pràctics, dintre del nucli urbà només es podrà circular a 20 km/h o 30 km/h. El límit de velocitat de 50 quilòmetres per hora s’aplicarà, per exemple, al polígon.

El sergent de la Policia Local de Constantí, Lluís Molina, ha assegurat en una entrevista a Constantí Ràdio que la finalitat d’aquestes noves mesures és reduir el soroll de la circulació dels vehicles, fer de la població una zona més habitable i fomentar altres tipus de mobilitat més sostenible. El sergent ha explicat que s’estan duent a terme campanyes per sensibilitzar la població sobre aquestes mesures i que s’establirà controls de velocitat per vigilar que es compleixen. La voluntat, tal com assegura Molina, és la d’informar i sensibilitzar a la ciutadania.

El sergent de la Policia Local de Constantí, Lluís Molina, ha explicat que la sinistralitat al municipi “no és alta”. Molina assegura que tot i que “no és preocupant”, sí que s’ha de continuar treballant a millorar la seguretat viària. Ara bé, on sí que es detecta una “preocupació màxima” és al polígon industrial, on hi ha un “índex important” de sinistralitat.

Molina ha subratllat que en els últims anys s’ha fet una important inversió per a la millora de la seguretat viària i la mobilitat de la ciutadania al municipi, amb diverses actuacions com la instal·lació de passos elevats a diversos carrers, passos de vianants, nous elements de senyalització vertical, canvis de sentit de circulació de carrers, o fins i tot el radar pedagògic que s’ha instal·lat al carrer Major. En aquest sentit, ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana.