Centcelles mostrarà com era la vida dels habitants del segle V dC dintre del festival Tarraco Viva

El Conjunt Monumental de Centcelles, a Constantí, serà una de les seus de la celebració de XXIII edició del festival Tarraco Viva. Una de les novetats és que el dies 22 i 23 de maig, es farà l’activitat de recreació històrica “Habitants del segle V dC” a càrrec de Septimani Seniores. L’activitat està organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i tindrà lloc a les 12 del migdia. D’altra banda, el dissabte 22 de maig es farà també una visita comentada al conjunt monumental de Centcelles, a les 11 i a les 11.30 h. Per assistir a les dues activitats cal reserva prèvia, es pot fer a través del web www.mnat.cat/activitats/.

Els Idus de març, la mort de Juli Cèsar i la fi de la República romana seran els grans eixos sobre els quals girarà la XXIII edició de Tarraco Viva. El festival de recreació històrica centrat en el món romà de Tarragona se celebrarà del 22 al 30 de maig. De la mateixa manera que en la darrera edició, combinarà el format presencial i en línia, si bé en aquesta ocasió i a causa de la millora de la situació sanitària el 65% dels 220 actes previstos es podran fer amb el públic ‘in situ’. Això farà que hi hagi més entrades disponibles per veure els espectacles de recreació històrica, xerrades o monòlegs i també s’han previst activitats en nous espais patrimonials de la ciutat. El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha exposat que la idea del festival és “conèixer el passat per comprendre el present”.

L’espectacle inaugural serà el 22 de maig i consistirà en un debat sobre el final de la República romana, i abordarà qüestions com el populisme, l’autoritarisme, les lluites populars o les notícies falses. Per a la clausura se simularà un judici sobre els motius pels quals es va matar Juli Cèsar. En l’espectacle hi participaran els espectadors, tant els presencials com els que el segueixin a través d’internet, i seran ells els que acabaran emetent el veredicte. Aquest acte es farà al Teatre Auditori del Camp de Mart, l’espai que tindrà més aforament -fins a 300 places- i que també acollirà les lluites de gladiadors i un espectacle de titelles ideat per a l’ocasió.