L’atur a Constantí trenca la tendència a l’alça i cau en 2 persones a l’abril

L’Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques aquest dimecres les dades de l’atur del mes d’abril, amb dues persones menys desocupades a Constantí, situant la xifra total de persones sense feina al municipi en 750. Unes xifres de l’atur que, des de l’inici del 2021, s’han vist agreujades i que per primer cop en el que portem d’any han disminuït. Recordem que durant el passat mes de gener es va produir un augment considerable de 35 persones inscrites a les llistes de l’atur. Una tendència a l’alça que es va mantenir amb 9 persones aturades més al febrer i 5 persones més al març.

La taxa d’atur registral del mes d’abril a Constantí és de 21,89 %, molt per sobre de la mitjana del Tarragonès que se situa en un 15,76 %. Si ho comparem amb les dades registrades a l’abril d’ara fa un any, l’atur ha augmentat a Constantí en 54 persones.

L’atur cau en un miler de persones a l’abril a la demarcació de Tarragona
El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han registrat una caiguda de l’atur aquest mes d’abril de 1.086 persones. D’aquesta manera es manté la tendència a la baixa i la xifra d’aturats se situa en els 60.494, un 1,76% menys respecte el mes anterior. D’aquestes persones, 26.413 són homes i 34.081 són dones. Tot i això, en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, hi ha un 4,87% més d’inscrits a l’atur, que es tradueixen en 2.800 persones. El sector serveis encapçala el rànquing per sectors, amb 43.112 inscrits -s’han perdut 800 llocs de treball respecte el mes passat-, seguit de la construcció -5.124-, la indústria -4.971- i l’agricultura -2.930.

Pel que fa al número d’afiliats a la Seguretat Social, s’ha incrementat en 3.520, un 1,17% més, fins als 304.501. En xifres interanuals, l’increment és de 12.427 persones (+4,25%), la demarcació catalana amb millors registres.