Campanya de donació de sang el 6 de maig a Constantí

El Banc de Sang i Teixits organitza una nova campanya de donació de sang a Constantí el proper dijous 6 de maig. Les donacions es faran a la Llar de Jubilats, al carrer La Coma 10, de 17 a 21 h i amb totes les mesures d’higiene i seguretat. Per fer la donació de sang caldrà demanar cita prèvia. Per resevar l’hora us heu d’apuntar a: donarsang.gencat.cat o 677 07 17 56.

Durant la donació es prendran les mesures de precaució adequades: els donants es rentaran les mans i se’ls donarà un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari. També se’ls prendrà la temperatura i el personal sanitari portarà guants i mascareta.

Es preveu que les donacions de sang puguin recular a causa del nou aixecament de restriccions de mobilitat. Els hàbits de la ciutadania s’han anat modificant a causa de la Covid, però els hospitals mantenen les necessitats per als malalts. Cada dia continuen fent falta entre 800 i 1000 donacions de sang.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: Tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més, i en cas de ser dona, no estar embarassada.