Treballadors de la petroquímica es manifesten a Tarragona per reclamar un pla per a la viabilitat futura del sector

Desenes de treballadors de la petroquímica s’han concentrat aquest dijous a la tarda a la plaça de la Font de Tarragona per reclamar un pla que garanteixi la viabilitat futura del sector davant del procés de transició energètica. El sindicat STR, convocant de l’acció, ha argumentat que no estan en contra d’aquest procés però ha recordat que aquesta no es podrà iniciar «sense el teixit industrial actual, els seus productes i els llocs de treball i riquesa que genera». Consideren que aquest pla de viabilitat és essencial perquè les empreses assumeixin el «risc» de posar en marxa les inversions necessàries i alerten que, malgrat els seus productes «se seguiran necessitant», les administracions assumeixen comprar-los a altres països.

El sindicat demana «seguir treballant a casa» i «contribuir a la riquesa del territori»: «que les nostres filles i fills es puguin formar juntament amb les empreses, moltes d’elles internacionals». En aquest sentit, asseguren que de quedar-se «sense indústria», els treballadors no tindran «drets laborals que defensar». Critiquen que la destrucció de teixit industrial, en el context de transició energètica, s’explica pel fet que els productes s’estan fabricant a d’altres països i no perquè no siguin necessari.