L’escriptor Xavier Reinoso destinarà els beneficis del llibre “Esqueixos” a la investigació del Parkinson

L’escriptor local i col·laborador de Constantí Ràdio, Xavier Reinoso, ha presentat aquest Sant Jordi el seu nou llibre «Esqueixos». Una obra on Reinoso vol mostrar el reflex d’una realitat molt tossuda i en moltes altres, una visió irònica i divertida de les seves vivències personals. Es tracta del seu tercer llibre publicat i, com ja va fer amb l’anterior, tots els beneficis recaptats de la venda del llibre aniran destinats a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) per la recerca i investigació sobre el Parkinson, malaltia que pateix l’autor.

El mateix Xavier Reinoso ha explicat en una entrevista a Constantí Ràdio que la seva voluntat és que tot el que recapti amb els seus llibres es destini a aquesta fita.

L’acte de presentació va tenir lloc dissabte 24 d’abril al conjunt monumental de Centcelles. Va ser un acte carregat d’emoció que va comptar amb l’actuació de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, que van interpretar diferents peces musicals, intercalant-se amb la lectura d’alguns dels textos i poemes que recull el llibre per part de representants de l’Associació Literària de Constantí, l’Associació d’Amics del Teatre i també de la regidora de Cultura de l’Ajuntament.

A banda de l’autor, l’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, la regidora de cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, i la directora del MNAT, Mònica Borrell. Xavier Reinoso ha expressat el seu agraïment pel recolzament que ha rebut.

“Esqueixos” consta de tres parts molt diferenciades on l’autor ha intentat transmetre les seves emocions i pensaments, en diferents estils. El llibre compta amb el pròleg d’Obdúlia Barrera. Es tracta del tercer llibre publicat per l’autor en els últims tres anys. El primer, “Llençols al vent”, es va publicar l’any 2018 i el segon “La décision de Juliette” al 2019.