La Biblioteca acull l’exposició “Canvia el xip. Recicla’ls!”, de l’Agència de Residus de Catalunya

Els actes de la Setmana Cultural continuen avui dimarts, 27 d’abril, amb l’exposició “Canvia el xip. Recicla’ls!”. Una mostra que es pot visitar des d’avui i fins al 30 d’abril a la Biblioteca Municipal de Constantí, en l’horari d’obertura de la instal·lació. Es tracta d’una activitat organitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya. Mitjançant l’exposició interactiva, se’ns convida a descobrir què són els aparells elèctrics i electrònics i com gestionar-los quan s’acaba la seva vida útil. La mostra també ens permet descobrir l’economia circular i la seva importància per a la prevenció de residus.

L’activitat s’inclou dins d’una campanya de foment de la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics. Amb el lema “Canvia el xip. Recicla’ls”, l’objectiu és aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promovent la reparació i reutilització, així com animar la ciutadania a dipositar aquests objectes en els punts de venda específics. La voluntat és corresponsabilitzar i implicar la societat en la reducció de residus, i en el canvi de sistema cap a una economia cada cop més circular, que prioritzi el reaprofitament i valorització dels residus com a productes nous.