Les químiques de Tarragona perfilen un nou sistema conjunt de seguretat

Les químiques de Tarragona perfilen un nou sistema conjunt de seguretat del que es va informar dimarts en l’assemblea celebrada per l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), segons informa aquest organisme aquest dimecres. La trobada, en el qual també es van aprovar els comptes del passat exercici 2020, va comptar per primera vegada amb la participació de les dues noves companyies associades, Katoen Natie i IQLIT emulsions polimèriques, de manera que l’entitat ja compta amb 33 socis.

L’assemblea va informar sobre l’estat de disseny i definició del nou sistema de millora contínua de la seguretat, del qual s’ocupa la comissió de seguretat de l’AEQT. Aquest sistema és pioner al món i establirà uns estàndards mínims de seguretat conjunts per a totes les empreses que aniran més enllà dels que marca la normativa i que se sotmetran a una auditoria externa.

La seguretat és un dels punts destacats del Pla Estratègic 2021-2023 de l’AEQT i en l’assemblea també es va informar en quin punt està la formació, la implementació del nou Plaseqta i certificacions d’empreses de serveis, entre d’altres. L’AEQT ha creat la nova comissió d’Innovació, que estudia impulsar una xarxa conjunta 5G o el desenvolupament d’aplicacions al món de la digitalització.

D’altra banda, es va abordar el nou conveni general de la indústria química; projectes de medi ambient i els retards en l’aprovació del Reglament de Xarxes Tancades de Distribució Elèctrica, entre d’altres punts. L’assemblea també va formalitzar les noves presidències de les diferents comissions i va dedicar un reconeixement al president sortint de la d’empreses de Serveis, Miguel Muñoz, per haver desenvolupat un sistema de certificació de les empreses contractistes. Aquest sistema abasta àmbits com la seguretat i la qualitat, és referent en altres zones i s’està implantant ara en tota la indústria química catalana.