La Generalitat tomba un parc solar que s’havia de projectar a Constantí

La Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat ha tombat diversos projectes de parcs eòlics i solars al Camp de Tarragona, entre ells un que s’havia demanat a la zona de les Gavarres, al terme municipal de Constantí i que hagués sumat 30 hectàrees. Es tracta d’un entorn de valor agrícola. 

En els últims mesos, des de la Generalitat s’ha donat el vist-i-plau a diversos projectes fotovoltaics al municipi, concretament 2 nous parcs fotovoltaics, de 88 hectàrees i 18 hectàrees, situats entre les Gavarres, el polígon Riu Clar i l’AP-7, i al nord del Polígon Industrial, respectivament. Malgrat aquesta aprovació inicial, caldrà veure si aquests projectes s’acaben instal·lant tenint en compte que s’estableixen exigents i nombroses condicions a complir per les promotores, com mesures compensatòries, estudis detallats de fauna, més detall dels traçats de les línies elèctriques, estudis del sòl o minimitzar l’impacte de les tanques perimetrals que preveuen muntar. 

El que sí que està confirmat és el projecte de planta fotovoltaica de 17.5 hectàrees, que se situarà al nord-est del Polígon Industrial, el projecte anomenat “Constantí 42”. Les obres podrien començar a finals d’aquest estiu.