El 61% de les persones ateses per la Creu Roja Tarragona han empitjorat la salut emocional per la pandèmia

El 61% de les persones ateses per la Creu Roja Tarragona en programes d’intervenció social han patit un empitjorament de la seva salut emocional a causa de la covid-19. Són dades facilitades per l’organització humanitària en el marc de l’informe ‘Observatori sobre l’impacte de la covid-19 en els col·lectius vulnerables’ fet a partir de 334 enquestes a usuaris. A més, un 11% de les persones enquestades han apuntat que a la seva llar han tingut algun membre directament pel virus. A nivell estatal, un 56,7% dels usuaris ha afirmat tenir un estat de salut regular, dolent o molt dolent, i un 35,2% ha assenyalat que ha empitjorat durant la pandèmia.

Segons l’entitat, el 66% dels usuaris ha afirmat tenir algun problema emocional sempre o bona part del temps. Entre aquests problemes destaquen la preocupació (43,1%), la tristesa (28,9%) i la depressió (24,9%). En detectar aquestes afectacions, la Creu Roja ha engegat dos telèfons d’acompanyament psicoemocional a nivell estatal i català, mentre que a la demarcació s’ha engegat el projecte Unitat de Suport al Canvi per oferir acompanyament psicològic als usuaris.