Afepasa ampliarà les seves instal·lacions a Constantí amb una nova planta pionera a Europa

L’empresa AFEPASA, amb seu central al Polígon Industrial de Constantí, ha anunciat que a principis de l’any 2022 posarà en marxa una nova planta de 5.000 metres quadrats a Constantí. Amb gairebé 130 anys d’història, Azufrera y Fertilizantes Pallarés és un dels líders mundials en fertilitzants i fitosanitaris agrícoles a partir del sofre. Actualment, distribueix els seus fertilitzants i fitosanitaris a més de 80 països arreu del món, amb una taxa d’exportació del 65 % de la seva facturació. El gruix d’aquestes vendes en els mercats internacionals se situa a Europa (amb un 60 % del total d’exportacions), Àfrica (amb un 20 %) i un 20 % restant repartit arreu del món, on ven els seus productes a més d’un centenar de països.

El director tècnic d’Afepasa, Jordi Just, ha explicat a Constantí Ràdio com van ser els inicis de l’empresa i com al 2001 es construeix la seu central al Polígon de Constantí, on compta amb una de les instal·lacions més modernes del continent europeu. Una planta única a l’estat espanyol i la segona del món, en la sublimació del sofre.

Jordi Just ha explicat que la planta de Constantí compta amb una plantilla formada per una seixantena de treballadors, a banda de l’ocupació indirecta que genera.

El director tècnic d’Afepasa ha explicat que l’empresa continua apostant pel territori. De cara a principis del 2022, l’empresa ha anunciat la posada en marxa d’una nova planta de 5000 metres quadrats a Constantí amb una inversió d’uns 10 milions d’euros, que serà pionera a Europa i que permetrà la contractació d’una quinzena de nous treballadors.