Constantí viu una altra Setmana Santa sense processons ni viacrucis

Per segon any consecutiu, i a conseqüència de la pandèmia, Constantí viurà una Setmana Santa ben diferent de la que estem acostumats. Tal com ja va succeir l’any passat, no es podrà celebrar la tradicional Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant. Les restriccions imposades per les autoritats sanitàries impedeixen la celebració de processons arreu de Catalunya i obliguen a adaptar totes les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa a l’actual situació sanitària amb el compliment de totes les mesures de seguretat.

El president de la Confraria de la Puríssima Sang de Constantí, Josep Maria Salvat, ha explicat a Constantí Ràdio que s’havia contemplat la possibilitat de fer algun acte complint amb les mesures de seguretat, però que finalment s’ha acordat que no era adient tenint en compte la situació actual de pandèmia. Fins a darrera hora s’han mantingut converses amb l’Ajuntament, amb els armats i amb el rector de la parròquia per tal de mantenir el Via Crucis del Divendres Sant, però finalment s’ha descartat per motius de seguretat.

El passat 21 de març es presentava un opuscle dedicat a la història de la Confraria de la Sang de Constantí i de la Setmana santa al nostre municipi. L’opuscle tracta sobre el significat de la Setmana Santa dins del calendari de la litúrgia cristiana, així com de la història de la Confraria del Sant Crist de la Puríssima Sang i vol destacar i posar en valor la feina que es fa des de la confraria i les persones que any rere any col·laboren per fer que la Setmana Santa i totes les manifestacions populars d’aquesta celebració siguin una realitat al municipi.

Josep Maria Salvat s’ha referit també a la presentació de l’opuscle dedicat a la història de la confraria i de la Setmana Santa a Constantí. Assegura que estan molt satisfets amb el resultat i explica que la voluntat és que la seva edició tingui continuïtat en els pròxims anys.

Pel que fa als actes que es faran al Centre Parroquial, avui Dijous Sant a les 18.30 h tindrà lloc la Missa de la Cena del Senyor. Demà Divendres Sant, a les 17 h, es farà la missa de la Celebració de la Mort del Senyor i a les 20.30 h es farà una Pregària davant de la Creu. Dissabte de pasqua a les 20 h tindrà lloc la Solemne Vetlla Pasqual, i Diumenge a les 12.45 h tindrà lloc l’Eucaristia de Pasqua.