Unió de Pagesos amb el 55,04% dels vots ha estat la força més votada a les Eleccions Agràries de Catalunya

Amb un 55,04% dels vots Unió de Pagesos (UP) ha estat l’organització agrària que ha obtingut més vots a les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya. La segueixen Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), amb un 30,15%, l’Asociación Agraria-Jóvenes Agricultores (ASAJA), amb un 12,73% i la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA), amb un 2,57%. Aquestes dues últimes organitzacions agràries no obtenen el 15% requerit i no aconsegueix representativitat. D’aquest manera, UP obté 6 representants a la Taula Agrària i JARC, 4.

Pel que fa a la participació, ha estat del 35,82%, en front al 53,98% de les últimes eleccions del 2016.  Dels 7.382 vots, 6.495 han estat de professionals autònoms i 887 d’empreses. D’altra banda, un 35% del votants han optat per votar remotament i la resta ho han fet des d’algun dels 209 punts d’assistència al vot electrònic.

El secretari general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort, ha agraït “la valentia de les organitzacions a entomar un repte com aquest de ser el primer sector del país en elegir els seus representants en format electrònic i acceptar mètodes com la identificació biomètrica que és la primera vegada al món que es fa servir”.

Sobre el procés electoral, David Mascort ha fet un balanç molt positiu de les dues jornades “tant per les garanties democràtiques com de seguretat ja que fer unes eleccions en temps de covid no és fàcil, al Parlament la participació va caure un 23 % i podem dir que hem entomat el repte de manera satisfactòria”.També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.