Constantí obrirà els actes de Setmana Santa amb la presentació d’un opuscle

Constantí iniciarà la programació d’activitats de la Setmana Santa aquest diumenge 21 de març amb la presentació d’un opuscle dedicat a la història de la Setmana Santa al nostre municipi. L’acte es farà a les 13.15 hores a la Plaça de l’Església i comptarà amb la presència del sr. Raül Font-Quer Plana, president del Gremi de Pagesos de Tarragona, i amb l’actuació d’un grup de cambra de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

L’opuscle tracta sobre el significat de la Setmana Santa dins del calendari de la litúrgia cristiana, així com de la història de la Confraria del Sant Crist de la Puríssima Sang i vol destacar i posar en valor la feina que es fa des de la Confraria i les persones que any rere any col·laboren per fer que la Setmana Santa i totes les manifestacions populars d’aquesta celebració siguin una realitat al municipi.

El rector de la Parròquia de Sant Feliu Màrtir de Constantí, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, ha explicat a Constantí Ràdio que la idea de fer un opuscle va sorgir ara fa dos anys i que es pretén que tingui continuïtat. L’opuscle es va fer l’any passat però no es va poder presentar per la pandèmia i es presentarà aquest any. El rector explica que la presentació d’aquest diumenge anirà a càrrec de Raul Font, president del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona.

Tot just aquesta setmana s’han iniciat els treballs de rehabilitació de la coberta de l’Església de Sant Feliu, amb la col·locació de les encavallades metàl·liques. Es preveu que les obres de restauració de la coberta finalitzin a mitjans del mes d’abril. Cal recordar que una part de la coberta de fusta que apuntalava la nau central de l’Església es va esfondrar l’abril de 2018 i durant gairebé 3 anys aquesta part del temple ha quedat a la intempèrie.

El rector de la Parròquia de Sant Feliu Màrtir de Constantí, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, ha explicat que les obres s’han iniciat un cop s’ha disposat dels informes dels geòlegs que indiquen que l’església està assentada i sense moviments alarmants.

Una vegada finalitzin els treballs de restauració de la coberta, que han de comportar una solució definitiva per aquest tema, encara no hi ha un calendari definit d’actuacions per a la reobertura de l’església. Mn Antoni Pérez de Mendiguren ha explicat en què consistiran els treballs posteriors.