L’Ajuntament de Constantí torna a fer una crida a no utilitzar el vàter com a paperera

L’Ajuntament de Constantí ha fet una crida a la població per conscienciar de la importància de no utilitzar el vàter com una paperera durant la situació de crisi sanitària provocada pel coronavirus, i per tal d’evitar embussos a les xarxes de sanejament. S’està detectant un augment de la presència de tovalloletes humides a les instal·lacions de depuració d’aigües residuals i a les xarxes de sanejament, on fins i tot s’han arribat a trobar mascaretes.

Recordem que durant els primers mesos de la pandèmia l’Ajuntament ja va fer una crida a la ciutadania a través d’una campanya. Amb el missatge: “El vàter no és una paperera!” la campanya s’adreçava a la ciutadania que es trobava confinada a casa seva, i volia fer visibles els problemes de llençar residus com les tovalloletes humides, altres residus d’higiene personal, i fins i tot mascaretes i guants al vàter, amb tota la problemàtica que això comporta amb embussos als sistemes de sanejament i a les estacions depuradores d’aigües residuals. Ho explicava a Constantí Ràdio la regidora de Transició ecològica i Serveis Municipals de l’Ajuntament de Constantí, María García.