Els sanitaris en vaga reclamen la millora de les condicions laborals a Tarragona i Reus

Prop d’un centenar de sanitaris s’han mobilitzat aquest dimecres davant l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i han tallat el trànsit durant mitja hora al carrer davant del centre hospitalari. La Guàrdia Urbana ha desviat els vehicles per rutes alternatives mentre ha durat la protesta. Portaveus dels sindicats minoritaris que secunden la vaga sanitària d’aquest dimecres han llegit un manifest per reiterar les seves demandes. A Tarragona també es reivindica el nou hospital. Després de la concentració, els manifestants han fet un recorregut vorejant tot el complex hospitalari. A Joan XXIII hi treballen prop de 1.800 persones. “Per sort o per desgràcia, tenim uns serveis mínims que són els màxims disponibles; hi ha personal que fins i tot dobla”, manifesten.

Marina Roig, delegada de la junta de personal de l’Hospital Joan XXIII i membre de l’organització sindical CATAC-CTS/IAC, ha remarcat que el lema “estem fartes” recull l’estat d’ànim de les professionals sanitàries. Lamenta que se les consideri “l’espardenya del sistema”. Denuncia el “maltractament sistemàtic” al qual estan sotmeses i que no se’ls respectin els seus drets.

En la mateixa línia, Ferran Mansergas, secretari general de la secció de CGT a l’Hospital Joan XXIII, considera que s’està donant una acumulació de reivindicacions, agreujades i evidenciades amb la pandèmia, i que la sanitat pública “no estava bé des de fa temps”. “Era una mort anunciada i la covid-19 ha estat el cop de gràcia que ho ha acabat de rebentar tot”, ha dit.

Ambdós sanitaris de Joan XXIII també han coincidit en considerar els serveis mínims d'”abusius”. “I fer vaga, més que un dret, sembla un privilegi”, afirma Mansergas. Per la seva banda, Serafí Ruiz, delegat sindical d’Ambulàncies Egara a Tarragona, ha posat de manifest que, si la sanitat pública es considera privatitzada, al transport d’ambulàncies es dona de forma “massiva”.