Es posposa fins el 2022 el Congrés Internacional dedicat al monument de Centcelles

Degut a la situació d’emergència sanitària, i davant la previsió que hi puguin haver encara mesures restrictives durant l’estiu, el comitè organitzador del  Congrés “El monument tardoromà de Centcelles: dades, context, propostes” ha pres la decisió de posposar aquest esdeveniment, que s’havia de celebrar el juny d’aquest any 2021, per a l’any 2022.  

Aquest Congrés té com a objectiu abordar d’una manera àmplia i transversal la naturalesa i finalitats d’un monument objecte de múltiples interpretacions i explicacions i sobre el qual s’han fet diverses hipòtesis. Aquest Congrés, de gran abast científic i gran impacte en l’àmbit de l’arqueologia, tenia previst comptar amb la presència activa dels màxims especialistes en les diverses disciplines (arqueològiques, històriques, artístiques, teològiques) que cal tenir en compte en l’estudi del monument. S’havia de dur a terme durant tres dies complets, el primer i el tercer en la sala de Centcelles , a Constantí, que conserva la decoració musiva i pictòrica, i el segon en les instal·lacions de l’edifici del Seminari de Tarragona.  

Compta amb la implicació de diverses institucions (Arquebisbat de Tarragona, Ateneu Universitari Sant Pacià, Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes, Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós), i les administracions públiques (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Tarragona).

El Congrés és possible gràcies a la implicació de diverses institucions (Arquebisbat de Tarragona, Ateneu Universitari Sant Pacià, Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes, Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós), de les administracions públiques (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Tarragona). Després d’aquest ajornament, l’organització preveu celebrar el Congrés entre el 28 i el 30 de juny de l’any 2022.