Sanitat demana tancar comunitats per Setmana Santa i que els estudiants no viatgin

La Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat proposa que les comunitats autònomes mantinguin els seus tancaments perimetrals entre el 26 de març i el 9 d’abril per limitar la mobilitat durant les vacances de Setmana Santa i evitar un rebrot de la pandèmia de coronavirus.
També es recomana específicament que els estudiants universitaris que resideixin durant el curs acadèmic en una altra comunitat autònoma o país no es desplacin i que «s’evitin tots els viatges que no siguin necessaris».

Entre les propostes, que seran traslladades a les comunitats per aconseguir una resposta homogènia de mesures per a la Setmana Santa, també està mantenir el toc de queda entre les 22.00 i les 6.00 hores, i limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre a sis persones.

El document insisteix que les comunitats no baixin el nivell d’alerta des de les dues setmanes prèvies a l’inici de la Setmana Santa «encara que els indicadors siguin favorables» i, per això, es demana mantenir les mesures restrictives establertes en aquest moment.