Quatre disciplines de la URV se situen entre les millors del món segons el rànquing QS

El QS World University Rankings by Subject 2021 estableix el rendiment de cada universitat en cinc àrees de coneixement: Arts i Humanitats, Enginyeria i Tecnologia, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials, i ha avaluat 51 disciplines acadèmiques en aquesta edició amb comparatives de 1.452 universitats de tot el món i l’anàlisi de 14.435 programes formatius. L’any passat la Universitat Rovira i Virgili va situar tres disciplines en el rànquing: Química, Enginyeria Química i Ciències dels Materials i en l’edició de 2021 es mantenen les dues primeres, no apareix Ciències dels Materials, però se n’incorporen dues de noves que fins ara no havien format part del rànquing: Arqueologia i Medicina que entren a formar part de la llista en les posicions 151-200 i 601-650 respectivament.

L’organització Quacquarelli Symonds ha fet pública l’edició 2021 del rànquing aquest dimecres. Per fer la classificació s’han utilitzat quatre indicadors. Els dos primers són enquestes globals a acadèmics i ocupadors de tot el món, en què s’avalua la reputació internacional de les institucions. Els altres dos indicadors mesuren l’impacte de la recerca a través de les citacions que reben les publicacions i l’índex H, que mesura tant la productivitat com l’impacte (citacions) de la feina publicada per la comunitat investigadora. El pes que es dona a cada indicador varia en funció de la disciplina analitzada.

Les universitats més ben posicionades al món en un major nombre de disciplines són la Universitat de Harvard i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).